Vraag: Ik overweeg om de Master Seksuologie in Leuven te volgen om op termijn geregistreerd Seksuoloog NVVS-SH te kunnen worden. Kan dat?

Antwoord: Ja, maar alleen onder de volgende voorwaarden: U kunt alleen geregistreerd Seksuoloog-NVVS-SH worden wanneer u een door de NVVS-geaccrediteerde opleiding Seksuologie volgt (daar valt de Master Seksuologie in Leuven onder). Klik hier voor het overzicht van alle door de NVVS geaccrediteerde opleidingen. 


Vraag: Ik overweeg om de Scheidegger cursus Seksuologie te volgen om op termijn geregistreerd Seksuoloog – NVVS-SH te kunnen worden. Kan dat?

Antwoord: Nee, u kunt alleen geregistreerd Seksuoloog-NVVS-SH worden wanneer u:  
- Een door de NVVS-geaccrediteerde opleiding Seksuologie volgt (daar valt de cursus bij Scheidegger niet onder).
- Bovendien een BIG-registratie heeft: namelijk hetzij een BIG-registratie als GZ-psycholoog of een BIG-registratie als arts.


Vraag: Wat is het voordeel voor mij om geregistreerd Seksuoloog – NVVS te worden?

Antwoord: Registratie bij de NVVS betekent dat u deel uitmaakt van de groep seksuologen in Nederland die een keurmerk van kwaliteit dragen. Er zijn afspraken gemaakt met verzekeraars die seksuologische hulp uitsluitend (soms deels) vergoeden in geval van behandeling door Seksuologen NVVS-SH.


Vraag: Ik wil graag één van de (door de NVVS geaccrediteerde) opleidingen tot Seksuoloog volgen. Staat dat open voor iedereen?

Antwoord: Nee. Het is het beleid van de NVVS dat de opleiding alleen gevolgd kan worden door kandidaten die in principe ook geregistreerd seksuoloog kunnen worden (nadat aan alle voorwaarden is voldaan). U kunt alleen toegelaten worden tot één van de opleidingen als u een BIG-registratie heeft: namelijk hetzij een BIG-registratie als GZ-psycholoog of een BIG-registratie als arts.


Vraag: Welke opleidingen kan ik volgen om uiteindelijk ingeschreven te worden in één van de drie registers van de Stichting NRVS? 

Antwoord: Klik hier voor het overzicht van alle door de NVVS-geaccrediteerde opleidingen.


Vraag: Ik ben op zoek naar een seksuoloog NVVS bij wie de behandeling vergoed wordt door de verzekering, bij wie moet ik zijn?

Antwoord: In veel gevallen wordt hulp bij seksuele problemen niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Het zou echter kunnen dat u wel recht heeft op vergoeding vanuit uw aanvullende pakket. Klik hier voor meer informatie.